Websites

Recent aangepast

Bnl banner namaken

Er is nu een mogelijkheid om in de Landelijke Huisstijl template een bnl banner na te bouwen.

Google Api V2 naar Api V3

Vanaf 19 november 2013 zal Google Api V2 niet meer ondersteund worden (gebruikt voor o.a. kaartweergaven/Google Maps). Dit houdt in dat onderdelen die deze V2 API gebruiken op een website mogelijk niet meer naar behoren zullen werken na deze datum. Google zet wel een converter in maar het is niet gegarandeerd dat dit 100% correct zal gaan werken.

Binnen Bart CMS zijn de standaard modules reeds aangepast zodat ze gebruik maken van de nieuwe V3 API. Hiervoor dient men alleen de V3 API service te activeren per website.

Fotogalerij module weergave opties

De weergave opties van de fotogalerij module zijn aangepast, met name wat overzichtelijker ingericht.

Fotogalerij module

De galerij module is aangepast, het is nu mogelijk om meerdere albums binnen 1 galerij module te maken i.p.v. voor elke album een nieuwe galerij module te gebruiken. De handleiding is hierop aangepast.

Website aangepast

De instelmogelijkheden voor een site is uitgebreid met website-opties en website-variabelen.

Screencasts

 Voor de Handleidingen en Trainingen van Bart CMS worden er Screencasts gemaakt.

White Label Gids Widget Loket

De White Label GidsWidget Loket is een toolkit ontwikkeld door App, Cubis en Bibliotheekhuis ter ondersteuning van hun grotere G!DS klanten waarmee eenvoudig G!DS functionaliteit op de klant website kan worden getoond

Landelijke huisstijl templates

De bibliotheken zijn overgegaan op één landelijk huisstijl, er is een template ontwikkeld met verschillende lay-outs en gebruik van variabelen. Hiervoor is een aparte handleidng gemaakt.

Widgets

Stichting Bibliotheek.nl heeft een aantal Widgets die middels de widgetstore van bibliotheek.nl worden ontsloten naar de WAAS (Website as a service) websites van bibliotheken.

Tips en Trucs

Content delen

Sommige modulen hebben de mogelijkheid om content te delen op social media zoals hyves, facebook en linkedinn.

Eigen startpagina instellen

In het CMS kan een eigen startpagina ingesteld worden zodat het gebruik vereenvoudigd wordt. Door snelkoppelingen hoef je niet meer door de verkenner te scrollen.

Fancy URL's deel 2

Door het gebruik van Fancy URL's komt het wel eens voor dat een link naar de verkeerde pagina wordt verwezen. Hier wordt uitgelegd hoe dat verkomen kan worden.

Items verplaatsen

In sommige modules kan de volgorde van de items worden aangepast met behulp van een rechtsklikmenu of knoppen. Handig om items hoger in de lijst te plaatsen.

Kaartreservering

Kaarten reserveren kan in de Evenementen module, het aantal kaarten per persoon en aantal plaatsen zijn o.a. op te geven in de module.

Gebruikers-/groeps rechten

Gebruikers kunnen bepaalde rechten op de website hebben door ze aan een groep toe te voegen. Per groep kunnen de rechten ingesteld worden.

Fancy URL's

Met een Fancy url hou je het adres naar je pagina leesbaar.

pagina

Hoe maak ik een pagina

Een pagina bestaat uit panels waar content (modulen) opgezet wordt. Aan de hand van instellingen van de weergave opties worden deze getoond aan de voorkant van de website.

Screencasts

Tweets

Nieuwste module

De "Wat is er nieuw" module

De "Wat is er nieuw" module maakt het mogelijk op eenvoudige wijze een lijst met meest recente wijzigingen te maken.

Boeken stemlijst module

De Boeken stemlijst module kan worden gebruikt om een lijst weer te geven van boektitels waar mensen op kunnen stemmen. De boektitels kunnen makkelijk worden geïmporteerd.


1 2 3