De Wizard is een interactieve dialoog die de gebruiker helpt bij het maken van modules. Tevens kunnen hiermee ook pagina's, menu's en teksten aangemaakt worden. Deze staan echter ook al apart in het rechtsklikmenu, dus hiervoor hoeft de wizard niet gebruikt te worden.

Via menu 'Taken' kan via 'Nieuw > Wizard' de wizard worden opgestart.

Via de Wizard kan in 4 stappen een module worden aangemaakt. De stappen zijn:

1. Welkom scherm
  2. Type module
  3. Naam toekennen en opslaan
  4. Voltooien

1. Welkom scherm

Het welkomscherm geeft een dialoog weer. Klik op 'Volgende' om de vervolgstappen te doorlopen in de wizard.

2. Type module

Selecteer het type module dat aangemaakt moet worden. Klik hiertoe op het pijltje en selecteer de juiste module uit de lijst:

Meer informatie de verschillende soorten modules zijn te vinden op de Modules pagina.

Klik na het selecteren van een item uit de lijst op 'Volgende' om verder te gaan.

3. Naam toekennen en opslaan

Vul de naam in die het bestand moet krijgen en klik op de button om de juiste locatie te kiezen waar het bestand opgeslagen moet worden. Standaard staat bij 'Locatie' de map genoemd waar in gewerkt wordt op dat moment.

Als de naam is ingevuld en de locatie is gekozen wordt de button volgende aanklikbaar om door te gaan naar de vierde (en tevens laatste) stap.

4. Voltooien

In de laatste dialoog staat een opsomming van de informatie zoals ingevuld in de eerste stappen, het type repositoryitem, de naam van het item en de locatie in de repository.
Klik op 'Vorige' om wijzigingen in de eerdere stappen aan te brengen, op 'Volgende' om de module aan te maken of 'Annuleren' om de wizard te onderbreken.

Standaard staat de optie 'Item openen na voltooien' aangevinkt. Na klikken op 'Voltooien' opent dan de aangemaakte module om deze te kunnen bewerken.

Kijk voor meer uitleg en instellingen over de verschillende modules op de Module pagina's kijken voor verdere instellingen.