Selecteer het menuitem om de eigenschappen te activeren.

Onder eigenschappen staan 4 tabbladen:

Menu optie rechter muisknop: Selecteer een menu item en klik een keer op de rechtermuisknop om een menu te openen.
Naast menu optie 'Nieuw item' zijn er nog meer opties voorhanden voor een menuitem:

Algemeen

In het tabblad algemeen staan de belangrijkste opties voor een menu:

Interne pagina link

Met het aanvinken van interne pagina link worden de menuopties zichtbaar voor de interne pagina link.

Website: Klik op om te bladeren naar de juiste website waar de pagina link naar moet verwijzen.

Pagina: Klik op om een pagina te kiezen uit de repository.
Als er naar een map verwezen wordt, ga dan eerst een niveau terug en klik op  .

Externe pagina link

Met het aanvinken van externe link worden de menuopties zichtbaar voor de externe link.

Url: Vul hier een extern webadres in achter http:// , bijvoorbeeld www.appsoftware.nl

Beschrijving

In het tabblad 'Beschrijving' kan een beschrijving worden toegevoegd. In sommige templates wordt de beschrijving als alt of titel aan het menu item weergegeven.
Standaard wordt de label ook als titel weergegeven.

Afbeelding

In het tabblad 'Afbeelding' kan een afbeelding worden toegevoegd. Standaard vervangt de afbeelding het woord, op deze manier kan een afbeeldingenmenu worden gemaakt.
De afbeelding moet wel op de server staan, zie voor meer uitleg en informatie op de pagina bestanden toevoegen.

Klik op om een afbeelding toe te voegen vanuit de Repository.

Als de afbeelding en label getoond moet worden zet 'Label tonen' aan.

Restrictie

Hier kan worden aangegeven of het menuitem alleen zichtbaar moet zijn voor ingelogde gebruikers.
Hiervoor is dan wel een aangemaakte restrictiemodule nodig. Meer uitleg en informatie is te vinden op de pagina Restrictie module.

Klik op om een restrictiemodule te kiezen in de repository.