Een nieuwsbrief is een regelmatige publicatie, over het algemeen rond een hoofdthema. De webgebruiker kan hier, al dan niet gratis, een abonnement op nemen en de nieuwsbrief via e-mail ontvangen. Maak voor het maken van een nieuwsbrief module gebruik van de Wizard. Meer uitleg over de Wizard op deze pagina.

Let op: De nieuwsbrief module heeft een aparte template nodig, deze zit niet standaard bij het CMS. Neem contact op met App indien u gebruik wilt maken van de de nieuwsbrief module en er nog geen nieuwsbrief template aangevraagd is.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief module bestaat uit 4 tabbladen:

Algemeen

De volgende opties zijn:

Inhoud:

Verzendopties:

Test e-mail versturen:

E-mail:

Registratie attendering:

Abonnees

Hier worden de gegevens van de abonnees verzameld, die een nieuwsbrief ontvangen. Er kan op verschillende manieren een abonnee worden toegevoegd aan de nieuwsbrief:

Toevoegen

Klik op 'Toevoegen' om een gebruiker vanuit het CMS toe te voegen. Er wordt een nieuw scherm geopend.

Door een naam in het zoekvlak te typen en op 'Zoeken' te klikken, wordt de gebruiker gezocht in het CMS. Is deze gevonden, kan de gebruiker geselecteerd worden door op 'Toevoegen' te klikken. De gebruiker is nu als abonnee toegevoegd.

Download import sjabloon

Klik op 'Download import sjabloon' om het excel sjabloon op de pc op te slaan. Open deze vervolgens en vul een naam en e-mailadres in. Let op: Verander niets aan de bovenste regel in het excel-bestand, anders wordt er een foutmelding weergegeven bij het uploaden.

Upload import sjabloon

Nadat het excel-bestand is gevuld en opgeslagen, kan deze worden geüpload naar de nieuwsbrief module. Klik op 'Upload import sjabloon' en selecteer het ingevulde excel-bestand op de lokale pc. Klik vervolgens op 'Importeer' en de abonnees zijn toegevoegd.

Een abonnee kan worden verwijderd door de abonnee te selecteren in de lijst en daarna op 'Verwijderen' te klikken. Door 'Geblokkeerd' aan te vinken, ontvangt de geselecteerde abonnee geen nieuwsbrief.

Archief

In het archief staan eerder verzonden nieuwsbrieven. Ook kunnen hier de statistieken worden bekeken. Selecteer een nieuwsbrief in het archief en klik op 'Statistieken bekijken'.

In de statistieken wordt het volgende weergegeven van de geselecteerde nieuwsbrief: