De formulier module wordt gebruikt om formulieren te maken (bijvoorbeeld een contactformulier). Een voorbeeld van een formuliermodule kan hier worden bekeken. Om de formuliermodule te maken volg de wizard die op deze pagina staat uitgelegd.

De formulier module bestaat uit 3 tabbladen:

Algemeen

De volgende opties zijn:

Formuliervelden

Hier staan standaard velden in, standaard staat aangevinkt 'Toon op website?' en 'Invullen verplicht?'.
Daarnaast is het ook mogelijk om zelf velden aan te maken.

De volgende opties zijn:

Nieuw

Klik op 'Nieuw' om een nieuw veld toe te voegen.

De volgende opties zijn:

Het 'veldtype' veld vereist nog wat nadere informatie:

- upload:

Met dit veld wordt een uploadveld getoond waarmee de gebruiker een bestand kan uploaden tegelijk met het formulier.

- bestanden keuze:

Met dit veld kan een dropdownlijst getoond worden, waaruit de gebruiker een bestand kan kiezen. Dit bestand wordt dan na het versturen van het formulier naar de gebruiker verstuurd. Als het vinkje 'tonen op website' uitstaat, dan worden alle bestanden verstuurd die zijn opgeslagen bij het bestanden keuze veld in de module.

! Belangrijk om rekening mee te houden bij gebruik van dit type veld: